Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Πελαργος - Ciconia ciconia



Οι παρατηρήσεις μας μοιάζουν πλέον περισσότερο με "ματιές", μιας και έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία οργανωμένη εξόρμηση. Οι συγκεκριμένοι πελαργοί βρέθηκαν μαζεμένοι σε ένα χωράφι κοντά στην Κορώνια, στην επιστροφή από Ξάνθη.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Σταχτοκεφαλάς - Lanius minor

Ο πρώτος Σταχτοκεφαλάς για φέτος. Βρέθηκε δίπλα μας τυχαία στη Χαλκιδική, αλλά δε χάσαμε την ευκαιρία για μερικές φωτογραφίες.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Γαλλικός

Σήμερα ξεκινήσα για το Γαλλικό αργά και ο ήλιος του μεσημεριού έκανε τα περισσότερα πουλιά να κρύβονται στη σκιά. Τα σταβλοχελίδονα (Hirundo rustica) όμως βρίσκονταν σε μια συνεχή αναστάτωση. Τα μικρά τους μεγάλωσαν αρκετά και δεν χωρούν πια στη φωλιά. Έτσι μαζέυονται μαζί σε κοντινά κλαδιά και περιμένουν.

Όταν βλέπουν ένα ενήλικο αρχίζουν να φωνάζουν για τροφή και

τελικά κάποιος παίρνει το πολυπόθυτο γεύμα.

Οι γονείς θα συνεχίσουν να φέρνουν τροφή για τα μικρά τους μέχρι να μάθουν να τρέφονται από μόνα τους

Λίγο παρακάτω μια μοναχική χουλιαρομύτα (Platalea leucorodia) έψαχνε για τροφή, δεν άργησε όμως να πετάξει όταν με κατάλαβε πίσω από τα χόρτα.

Διαγωνισμός

Το μήνα αυτό μας έφαγε η δουλειά και το Blog αρχίζει να μαζέυει αράχνες. Αν και καθυστερημένα ανεβάζουμε κάποιες από τις πιο αξιόλογες φωτογραφίες πέρα από αυτές που υπάρχουν ήδη.
Για το Bird Race έγιναν τρείς εκδρομές, δύο στο Γαλλικό - Καλοχώρι και μία στη Βόλβη. Με τους 241 πόντους που μαζέψαμε είναι η αλήθεια ότι δεν περιμέναμε και πολλά, αλλά άξιζε η συμμετοχή, αφού μας έδωσε την αφορμή να βγούμε στο πεδίο παρά το φόρτο εργασίας.
Συγχαρητήρια στους νικητές που μπορεσαν να φωτογραφήσουν τόσο πολλά είδη που εμείς ακόμα δεν έχουμε ούτε καν παρατηρήσει, πόσο μάλλον φωτογραφήσει.


Αετογερακίνα - Buteo rufinus (Βόλβη)

Νανογλάρονο - Sterna albifrons (Γαλλικός)

Στρειδοφάγος - Haematopus ostralegus (Καλοχώρι)

Καλαμοκανάς -Himantopus himantopus (Καλοχώρι)
Λευκοτσικνιάς - Egretta garzeta (Καλοχώρι)